www.fcbarcelonaweb.com
 Busca:
  
 Jugadors
 Classificació
 Resultats
 Història
 Camp Nou
   La Construcció
   L'Evolució
   Grans Events
   Instal·lacions
   Palau Blaugrana
   Estadis
 Palmarès
 Downloads
 Xat
 Fòrum
 Fòrum Bàsquet
 Links Barça
 Links Futbol
 E-Mail
Hora i Temperatura
Hora i tempreatura a Barcelona
Afegeix aquesta pàgina als Favorits
Instal·lacions del FC Barcelona


MiniestadiMiniestadi
Inaugurat el 24 de setembre de 1982, el Miniestadi és el camp destinat als equips del planter del FC Barcelona, com són el Barça B i el Barça C.

El popular Mini, obra de Josep Casals i Ramon Domènech, té una capacitat per a 15.276 espectadors, tots asseguts, que es distribueixen en dues graderies, amb una tribuna coberta. Aquesta instal·lació es va construir amb formigó armat prefabricat i les dimensions del terreny de joc són 103 metres de llargada per 65 metres d'ample.

Els joves jugadors del planter blaugrana tenen en el Miniestadi un escenari idoni per a demostrar la seva vàlua i intentar donar el salt al primer equip.

La Masia
La Masia, situada al costat de l'Estadi, és el bressol del planter blaugrana. Aquesta emblemàtica edificació, que forma part del patrimoni i història del Futbol Club Barcelona, és una antiga residència pagesa construïda el 1702. Lany 1966, la Masia va ser habilitada com a seu social del club i tretze anys més tard, el 1979, es va reconvertir en residència per a jugadors de l'esport base del Barça. Ledifici consta de dues plantes i ocupa una superfície de 610 metres quadrats repartits en una gran cuina, el menjador, la sala destar, la biblioteca, la zona dadministració, els banys i dutxes, i els dormitoris i vestidors per allotjar els 60 nois que somien en arribar al primer equip.

La MasiaL'objectiu d'aquesta residència és formar esportiva i intel·lectualment els joves que han deixat les seves famílies i les seves localitats per fer carrera al Barça. Coincidint amb l'any del Centenari del club, la Masia va complir el vintè aniversari i el balanç va ser del tot positiu. Actualment, més d'una una trentena de joves futbolistes formats a la Masia han arribat a debutar amb el primer equip.

Entre aquests, destaquen Amor, Guardiola, Sergi, De la Peña, Puyol, Xavi, Reina, Víctor Valdés o Gabri, així com un nombre molt important d'altres jugadors que s'han fet un lloc en diferents equips de la Lliga espanyola. La nòmina de joves valors que resideixen a la Masia, però, no es limita a futbolistes procedents de Catalunya o de la resta de l'Estat, sinó que també n'hi ha d'altres països.

Cal destacar també que, des de la temporada 87-88, la Masia té places reservades per acollir joves promeses de la secció de bàsquet. A l'inici de la temporada 2002-2003, 10 jugadors de les categories inferiors d'aquesta secció resideixen també en aquestes instal·lacions.

La Pista de Gel
La Pista de GelLa Pista de Gel es va inaugurar una setmana més tard que el Palau Blaugrana, en concret, el 30 d'octubre de 1971.

Aquesta instal·lació, que ocupa una superfície de 3.900 metres quadrats, té un aforament per a 1.256 espectadors i les dimensions de la seva pista són 61 per 26 metres.

La Pista de Gel té alhora una utilitat esportiva, amb la pràctica de l'hoquei gel i el patinatge artístic, i una de lúdica, per al lleure i la distracció de tots aquells socis i no socis de l'Entitat que practiquen l'esport del patinatge sobre gel.
Qui som? | Notes legals | Publicitat | E-Mail
Copyright © fcbarcelonaweb.com 1998-2003 Tots els drets reservats.