www.fcbarcelonaweb.com
 Busca:
  
 Jugadors
 Classificació
 Resultats
 Història
   1899-1922
   1922-1957
   1957-Segle XXI
   Presidents
   Entrenadors
   Històric Lliga
   Històric Europa
   Diccionari
 Camp Nou
 Palmarès
 Downloads
 Xat
 Fòrum
 Fòrum Bàsquet
 Links Barça
 Links Futbol
 E-Mail
Hora i Temperatura
Hora i tempreatura a Barcelona
Afegeix aquesta pàgina als Favorits[Palmarès i Dades] [Presidents] [Entrenadors] [Històric de la Lliga] [Històric Europa]

La Història del FC Barcelona

[1899-1922] [1922-1957] [1957-Segle XXI]

Introducció

Quan el 29 de novembre de 1899, Hans Gamper va fundar el Futbol Club Barcelona, juntament amb onze entusiastes practicants del que en aquell moment era un desconegut esport anomenat foot-ball, no es podia imaginar l'enorme magnitud que aquella iniciativa acabaria assolint amb el pas del temps. Al llarg dels cent anys de vida que se celebren enguany, el Club ha experimentat un creixement espectacular en tots els àmbits i aquest fet l'ha convertit en quelcom més que una entitat esportiva.

El Barça ha esdevingut per a milions de persones arreu del món un símbol d'identitat no tan sols esportiu, sinó també social, polític i cultural. En els moments més difícils ha estat la bandera de Catalunya representant els anhels de llibertat del poble català, una simbologia que continua fortament arrelada a la idiosincràsia del Club i entre la seva massa social.

Durant tot un segle, el barcelonisme ha viscut moments de glòria i d'infortuni, èpoques brillants i d'altres no tan exitoses, triomfs èpics i importants derrotes. I cadascun d'aquests instants ha contribuït a definir la personalitat d'un Club que per les seves peculiars característiques és únic al món.

La grandesa del Futbol Club Barcelona s'explica, entre molts d'altres factors, pel seu impressionant palmarès, que el converteix en un dels equips amb més títols del món. A excepció feta de la Copa Intercontinental, les vitrines del museu barcelonista acullen tots els trofeus possibles encapçalats per la Copa d'Europa aconseguida a la ja mítica final de Wembley.

A part d'aquest màxim guardó continental, el Barça s'ha guanyat un prestigi inqüestionable a Europa essent l'únic equip del continent que ha estat present de forma ininterrompuda a les competicions europees des de la seva creació el 1955. Entre les múltiples fites assolides a Europa cal destacar la condició de 'rei de la Recopa' que ostenta l'equip blaugrana amb quatre guardons.

A més, els barcelonistes acumulen tres títols corresponents a la Copa de Fires (actualment Copa de la UEFA) dels anys 1958, 1960 i 1966. També es van adjudicar l'any 1971 aquest trofeig en propietat en una final especial que enfrontava al primer guanyador d'aquesta competició, el FC Barcelona, i a l'últim vencedor, el Leeds United. El Barça regna a la competició espanyola, concretament a la Copa del Rei, torneig que lidera en solitari amb 24 títols.

Pel que fa a la Lliga, una de les competicions que històricament han estat més difícils per als blaugrana, l'eclosió viscuda al llarg de la dècada dels 90 amb la consecució de sis títols ha permès al Futbol Club Barcelona arribar al centenari amb 16 Lligues al seu palmarès.

© fcbarcelona.com

Hans Gamper -el fundador-

El Barça de les 5 Copes

Les Corts

Camp Nou

Gol de Wembley!!!

Barça 5 - R. Madrid 0
INFORMACIÓ DEL CLUB
Any de fundació: 1899
Número de socis: 104.000
Direcció: Avda. Arístides Maillol, s/n 08028 Barcelona
Telèfon: 93 - 496 36 00
Fax: 93 - 411 22 19
Web: http://www.fcbarcelona.com/Qui som? | Notes legals | Publicitat | E-Mail
Copyright © fcbarcelonaweb.com 1998-2003 Tots els drets reservats.