www.fcbarcelonaweb.com
 Bàsquet
   Jugadors
   Calendari
   Classificació
   Història
   Palau Blaugrana
   Palmarès
   Fòrum Bàsket
 Inici
 Busca:
  
 Jugadors
 Classificació
 Resultats
 Història
 Camp Nou
 Palmarès
 Downloads
 Xat
 Fòrum
 Fòrum Bàsquet
 Links Barça
 Links Futbol
 E-Mail
Hora i Temperatura
Hora i tempreatura a Barcelona
Afegeix aquesta pàgina als FavoritsHistòria del Barça de Bàsquet
Juan Antonio San Epifanio -Epi-Al 1.926 es va crear la secció de bàsquet del F.C. Barcelona. No va ser fins l'any següent quan disputà el seu primer torneig oficial, va ser el V Campionat de Catalunya. Després de l'aturada a tots els esports a causa de la Guerra Civil, el Barcelona començà a assaborir els èxits, seria als anys quaranta, al adjudicar-se sis Copes d'Espanya, llavors amb el nom de Campionat d'Espanya. Als anys cinquanta tan sols dos títols, encara que la mateixa temporada, la 1.958-59, va ser el primer doblet de l'equip català, que van guanyar la Lliga i la Copa. A l'any 1.961, el president de l'entitat blaugrana, Enric Llaudet, decidí dissoldre la secció, encara que va ser tan sols per un any, però va ser al 1.964 quan una polèmica, gens clara, sorgida a la Federación Española de Baloncesto va obligar al Barça a descendir, degut a que aquell any la F.E.B va decidir passar la Lliga de 14 a 8 equips, això va motivar el descens del Barça. Audie Norris A la temporada següent el Barça va quedar com campió de segona i tornà d'on mai havia d'haver sortit, i menys, per temes extraesportius. Després, encara que ja no va baixar més de la divisió d'honor, no va ser fins la temporada 1.977-78 que aconseguí la seva vuitena Copa, ja anomenada, Copa del Rei, després vindrien unes altres cinc consecutives.
Els vuitanta van ser sense cap dubte la millor època del Barcelona, aconseguint un total de sis Lligues i cinc Copes, convertint-se així en el millor equip espanyol de la dècada, passant per les seves files jugadors històrics com: Epi, Solozábal, Sibilio, Norris,Copa del Rei 1991 Jiménez... Ja als noranta segueix la bona ratxa, aconseguint dues Copes i tres Lligues de manera consecutiva, una d'elles, l'última, temporada 1.996-97, trencant per primer cop el factor pista en un playoff a cinc partits, a més, contra l'etern rival, el Reial Madrid.
El F.C. Barcelona es pot considerar, per tant, com el millor equip espanyol des de l'instauració de la Lliga ACB, fa 15 anys. Si bé aquest domini, tant als vuitanta com als noranta, és clar a España, no ho és tant quan parlem d'Europa. Si bé ha aconseguit dues Recopes d'Europa, anys 1.985 i 1.986, i una Copa Korac, al 87, el Aíto García Reneses Barça segueix tenint l'assignatura pendent de la màxima competició, la Copa d'Europa, ara denominada Eurolliga, i més tenint en compte que ha disputat cinc finals en tretze anys, i si contem Final Four, sis en vuit anys, es pot considerar un fet sense precedents a l'esport mundial, el fet que un equip tingui suficient entitat per arribar a tantes finals -que no és fàcil- però que després no sàpiga guanyar-les, els primers cops, l'inexperiència, després el Barcelona coincidí amb un equip històric com va ser la Jugoplàstica d'Split, més tard POP '84, un altre any les lesions, un altre, un clamorós robatori arbitral, un altre... el Barça haurà d'esperar una altre oportunitat, mentre segueix lluitant per consolidar-se com el millor equip de la història de l'ACB.

Qui som? | Notes legals | Publicitat | E-Mail
Copyright © fcbarcelonaweb.com 1998-2003 Tots els drets reservats.